lördag 29 september 2007

Lördagsnöjen...

Tänk vad olika man kan välja att spendera en löneslavsfri dag?
Man kan ta på sig mysbrallan, tända värmeljus i hela den sprillansnya superdyra men ack så kalla lägenheten och lulla runt och småplocka lite.
Sen kan man avverka de tre sista nedladdade mumsiga avsnitten av sjukhusfavvoserien.
Efter det myser man vidare i sin konsumtion av amerikanska feelgood TV-serier som tex. det tokduktiga Dansarna i " So you think you can Dance". Man försöker att inte bli alldeles kokkogråtmilds nostalgisk över att man skulle ha blivit en sån där sång och danskvinna.
Till sist kan man duscha tokjätteläge i varmt vatten och ansa sig och hålla på som en modern kvinna av idag för att sen upptäcka att garderoben fortfarande är i skriande brist på uppdatering efter 20 år i SJ´s olika ylleuniformer.
Kanske chockar man sig själv och Sminkar sig en aning och vandrar sen ut i den höstrusks regniga lördagen för att möta upp sina goa vänner och sin Man för en myspysig kväll på Indian Garden.
Eller...så kan man göra som Mannen väljer.
Gå upp redan kvart i sju. Äta en redig grötfrukost. Packa sina furton påsar. Smörja in sig både här och där. Ta på sig de optimala svettupptagnings
märkesnedlusade kläderna och dito skor.
Titta ut på den 12-gradiga termometern, de hällande regnet och säga till sig själv...typ
"det ska bli jätteroligt att springa 3 mil på ett halt Lidingö med finsnofs människorna vinkandes från sina lyxhus" och sen stega iväg på bestämda löparben och med en avundsvärd envishet och fokusering.
Tja...alla blir vi saliga på vårt eget sätt.

1 kommentar:

Tessan sa...

Baby, du måste skriva oftare! Jag har ju helt kommit in i det här med att läsa bloggar. Men du uppdaterar ju inte din blogg! Och du som skriver så vackert. Stor och varm kram från Tessan